Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Projectmanagers van het universiteitsproject waren onder de indruk van Bull na een bezoek aan de kantoren van Shell in Nederland waar eerder dit jaar het alarmsysteem van het bedrijf was geïnstalleerd.  Bull is nu gecontracteerd om zijn befaamde Cygnus alarmsystemen te leveren ter beveiliging van een van de gebouwen van de universiteit waar bijna 35.000 medewerkers en studenten wonen. Het Studentencentrum, dat tegenover de Universiteit Leiden ligt, Campus Den Haag, zal na voltooiing sport-, recreatie- en ondersteunende diensten voor studenten bieden.

De bovenste twee verdiepingen van het gebouw zijn momenteel in gebruik door andere huurders, daarom moet het gebouw tijdens de renovatie te allen tijde veilig blijven. Bovendien loopt er een tramlijn door de begane grond, waardoor het alarmsysteem van cruciaal belang is om de locatie tijdens de renovatie te beschermen en ervoor te zorgen dat het tramnet in geval van brand niet wordt verstoord.

Er werden zestien alarmsystemen geïnstalleerd op de site, waaronder de Cygnus Hittedetector en Responder Stations die een complete eerstehulpcentrale bieden voor wanneer een noodgeval niet onmiddellijk kan worden gemeld en die helpt om voldoende eerstehulpuitrusting op de site te houden zodat de gezondheid en veiligheid niet in het gedrang komen.

William Finkers van Cygnus zegt: "We zijn verheugd om met de Universiteit Leiden samen te werken voor de beveiliging van het nieuwe Studentencentrum - een project dat onze reputatie in Europa blijft versterken." Jeroen van der Lelie, projectmanager bij de Universiteit Leiden, voegt daaraan toe: "Nadat we het Cygnus-alarmsysteem hadden gezien bij de Shell-kantoren in Nederland, twijfelden we er niet aan dat het ideaal zou zijn om het gebouw waarin het nieuwe Studentencentrum zal worden ondergebracht, tijdens de renovatie te beschermen."


Universiteit Leiden
Klant sinds 2021
Harry Fokkens
Heeft u een vraag?

Neem contact op met Harry!