Crossrail Ondergrondse tunnels

Crossrail Ondergrondse tunnels

Cygnus heeft zijn aanwezigheid in de spoorwegindustrie versterkt dankzij een groot contract voor het Crossrail Tunnels-project in Londen - een van Europa's grootste infrastructuurprojecten. Het ondergrondse spoorwegproject van £ 15 miljard zal 200 miljoen passagiers per jaar herbergen en 10 nieuwe stations opleveren, waaronder Paddington, Bond Street en Tottenham Court Road.

De huidige fase van het project omvat de aanleg van sporen over een tunnel van 42 kilometer. Een alarmsysteem met een hoge signaalsterkte en connectiviteit was vereist om werknemers en de site de klok rond te beschermen.

Het Cygnus-alarmsysteem heeft de ideale oplossing geboden voor het Crossrail-tunnelsproject vanwege de krachtige radio, lange-afstandsconnectiviteit en het vermogen om signaalobstakels te overwinnen.

Bradley Markham, directeur bij Bull Products (Cygnus), zegt: “Het Crossrail-project zal de infrastructuur in Londen volledig transformeren. Maar dat brengt veel risico's en uitdagingen met zich mee waarmee werknemers dagelijks worden geconfronteerd, zoals het uitbreken van branden en indringers die buiten kantooruren de site betreden. We zijn verheugd dat ons alarmsysteem is geïnstalleerd om maximale veiligheid te bieden naarmate het project vordert. "


Hans Lauffer
Heeft u een vraag?

Neem contact op met Hans!